Zelf je WordPress website onderhouden

Als kleine ondernemer is het hebben van een website die je zelf kunt bijhouden zeker handig. Het liefst wil je zelf je WordPress website onderhouden. Je kunt zo immers snel je klanten van nieuws voorzien zonder dat daar een andere partij tussen zit, die naast dat het kostbare tijd kost ook nog betaald wil worden. Maar de kans is groot dat jij als eigenaresse van een winkel in kinderkleding, of bijvoorbeeld als bakker geen enkele kennis van HTML en meer van dat soort ‘abracadabra’ hebt. Dan heb ik goed nieuws voor je: Gelukkig hoeft dat ook niet! Een website gebouwd met het CMS systeem WordPress is zelfs eenvoudig om zelf te onderhouden. Als je kan werken met een tekstverwerker kun je ook zelf berichten plaatsen, foto’s plaatsen, of zelfs de content van een reeds bestaande pagina aanpassen.

Uitschakelen belangrijke functies

Wanneer je je WordPress Back-end opent vind je standaard een menu met zo’n 12 onderdelen, sommigen voor het plaatsen van content, maar ook voor het aanpassen van allerlei instellingen en opties. Instellingen die de werking en het uiterlijk van je website beïnvloeden. Bang dat je iets ‘verkeerd’ doet? Ik kan het me voorstellen! WordPress heeft ontzettend veel opties en mogelijkheden. Maar dus ook veel mogelijkheden om je website per ongeluk stuk te maken. Het is daarom verstandig om dingen waar je beter niet aan kunt komen uit te schakelen. Eigenlijk is het meer onzichtbaar maken voor een bepaalde gebruiker, want de functies blijven aan de front-end van je website wel gewoon werken. Je webbouwer kan je WordPress Back-end dus zo voor jou inrichten dat jij met vertrouwen met je website aan de slag kunt gaan.

Wat kun je prima zelf doen

– Een nieuw bericht plaatsen
– Een bestaand bericht aanpassen
– Een bestaande pagina licht aanpassen

Wat kun je beter uit handen geven

– Een nieuwe pagina maken
– Een bestaande pagina totaal herschrijven/inrichten
– Thema aanpassingen
– WordPress, thema & plugins updaten

WordPress Training – zelf je wordpress website onderhouden

Heb je een WordPress Website en wil je graag leren hoe alles werkt? Ik geef trainingen op locatie in de regio Limburg waarin we samen met WordPress aan de slag gaan. Hierin leer je binnen 1 dag zelf je wordpress website onderhouden en updates te plaatsen.