Huisstijl ontwerp

Wanneer gesproken wordt over een huisstijl ontwerp, wordt al snel gedacht aan briefpapier, enveloppen en visitekaartjes. Maar eigenlijk is de huisstijl van uw bedrijf veel meer dan alleen dat. Uw huisstijl is eigenlijk precies wat het woord al zegt: de stijl van uw bedrijf. Welke typografie, kleurstelling, vormen en toon gebruikt u in al uw communicatie, visueel en tekstueel, intern en extern, offline en online? Allemaal dingen om bij stil te staan. Uw briefpapier, enveloppen en visitekaartjes maken daar natuurlijk slechts een klein deel van uit. Uw huisstijl kunt u bijvoorbeeld ook doortrekken naar de inrichting en aankleding van uw pand, uw website, uw documentatie intern én extern en uw wagenpark.

Maar waarom is een huisstijl nou zo belangrijk. Ten eerste natuurlijk omdat u een bepaalde indruk of boodschap wilt achterlaten bij uw doelgroep. Daarnaast is het een feit dat wanneer uw stijl uw doelgroep aanspreekt dat ze dan ook sneller met uw bedrijf zaken willen doen, of uw producten willen kopen. Een ander belangrijk punt is herkenbaarheid. Wanneer uw doelgroep u eenmaal een keer gezien heeft en hun interesse gewekt is is het belangrijk dat wanneer ze een volgende keer iets van u onder hun neus krijgen ze meteen denken ‘Hé, dit bedrijf ken ik!’.

Wanneer een ontwerper dus elementen voor uw huisstijl ontwerpt, zoals visitekaartjes, briefpapier of enveloppen is het belangrijk om te weten of u al een huisstijl hebt waaraan de ontwerpen moeten voldoen. Wanneer u deze nog niet hebt is het belangrijk om naast het maken van een huisstijl ontwerp samen met uw ontwerper te bepalen en documenteren welke typografie, beelden, vormen, kleuren en toon u wilt gebruiken in al uw communicatie. Zo wordt het voor u een stuk makkelijker om uw huisstijl ook consequent door te voeren binnen uw bedrijf.

Meer over onze grafisch ontwerp diensten?

Zoekt u een designer die u kan helpen bij het bepalen, documenteren en het maken van ontwerpen voor uw huisstijl? Neem nu contact op en vraag naar de mogelijkheden!